OVER

Hi vriendin! Mijn naam is Thalissa en ik ben de oprichtster van Veilige Vriendin. Ben je benieuwd hoe en waarom Veilige Vriendin is ontstaan? Ik leg het je graag allemaal hieronder uit!

Nadat ik begin 2022 werd achtervolgd en ongewenst werd aangeraakt op straat was voor mij de maat vol. Dit kan toch niet de bedoeling zijn schreeuwde alles in mij. Na dit voorval voelde ik mij, vooral als ik alleen liep, onveilig. Als ik met mijn vriendinnen liep was dit een stuk minder het geval. ‘’Wat nou als je altijd met een vriendin op stap kunt’’ dacht ik… hier is dan ook de naam Veilige Vriendin ontstaan.

De verontrustende berichten in de media betreft straatintimidatie- en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag deden mij doen besluiten mij volledig op Veilige Vriendin te richten. Hoe ga ik deze maatschappelijke kwesties in mijn eentje oplossen? Dat kan ik helaas niet alleen dragen. Wat ik wel kon doen was zorgen om preventief een veilig gevoel te creëren en ervoor zorgen dat iemand altijd iets bij zich kan dragen in geval van nood. Hier is dan ook de samenstelling van de keychain ontstaan.

Een soortgelijk concept bestond al in de VS maar met items die we hier in de EU absoluut niet bij ons mogen dragen. Na verschillende onderzoeken te hebben gedaan is de legale Veilige Vriendin keychain samengesteld zoals deze nu is en... wat ben ik er trots op! De printjes, designs en kleuren worden achter de schermen met liefde samengesteld en met hulp van jullie (thanks to social media) gefinetuned tot eindresultaat! 

Inmiddels zijn er publicaties geweest in het online magazine van LINDA en FLAIR, een publicatie geweest in het Noordhollands Dagblad en is Veilige Vriendin te gast geweest bij FunX. Ook hebben we een mooie samenwerking gehad samen met de zedenpolitie Rotterdam, Plan International (we hebben een mooie donatie kunnen doen dankzij jullie!) en was Veilige Vriendin te zien in het TV programma ''Amsterdammertjes'' waarin de veiligheid van vrouwen op straat centraal stond. 

Onze missie is naast bewustwording creëren rondom maatschappelijke kwesties als straatintimidatie- en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, een concrete oplossing te kunnen bieden voor diegene zich onveilig voelen. Hopelijk dragen de items op deze manier bij aan jouw veiligheidsgevoel. 

I got you, we got you!

Liefs, Thalissa
Team Veilige Vriendin

Veelgestelde vragen

Algemeen

Zijn de #veiligevriendin producten legaal? 
Ja! Wij verkopen uitsluitend producten die volgens de Nederlandse wet, wapens en munitie zijn toegestaan.

Kan ik mijn #veiligevriendin producten overal mee naartoe nemen? 
Wij adviseren jou de items welke een ''scherp'' karakter hebben, niet mee te nemen naar plekken waar controles uitgevoerd worden (denk aan: luchthavens, discotheken, festivals enzovoort). Afhankelijk van het beleid kunnen onze producten beschouwd worden als gevaarlijk. Je krijgt hier een folder met extra uitleg over bij je bestelling!

Verzending, levering & retourneren

Hoelang duurt het voor ik mijn pakketje binnen heb? 
Wij doen er uiteraard alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen. Bestel jij op werkdagen voor 16:30 jouw #veiligevriendin item? Dan brengen wij jouw pakketje dezelfde dag nog naar het postkantoor! De gemiddelde levertijd is 1 a 2 werkdagen. 

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren? 
Helaas is het niet mogelijk om een bestelling te wijzigen of annuleren. Dit betekent dus dat het van belang is dat je altijd goed je order en persoonlijke gegevens checkt voordat je je bestelling definitief maakt. Mocht er toch iets niet goed gegaan zijn met het invullen van jouw gegevens neem dan z.s.m. contact met onze klantenservice op.

Wat is het retourtermijn?
Je kunt de bestelling tot 14 dagen na ontvangst terugsturen. Bekijk hiervoor onze retourvoorwaarden.

Is het mogelijk een artikel te ruilen? 
Helaas is het niet mogelijk om een artikel te ruilen. Wil je toch een ander item of een andere kleur? Dan ontvangen wij graag een zelf geplaatste nieuwe order.